друкувати


При неповній команді Мінфін схожий на авто з квадратними колесами — Данилюк

3 травня 2016, 13:25

Міністр фінансів України Олександр Данилюк шкодує, що Кабінет міністрів поки не затвердив всіх його заступників.

"Шкода, що через процедури ми не затвердили всіх заступників. Без всієї команди міністерство схоже на авто з квадратними колесами", — написав він на сторінці в Фейсбуці в суботу.

При цьому О.Данилюк привітав Оксану Маркарова з призначенням першим заступником міністра фінансів, а Євгенія Капінуса — заступник міністра фінансів, а себе — "з офіційним початком формування команди".

Як повідомлялося, 29 квітня Кабмін на засіданні призначив О.Маркарову першим заступником міністра фінансів, а Є. Капінус — заступником міністра фінансів.

О.Маркарова займала посаду заступника міністра в уряді Арсенія Яценюка, Є. Капінус керував Головною службою соціально-економічного розвитку секретаріату президента України.

Раніше міністр О.Данилюк заявив про намір продовжити співпрацю в якості свого заступника з О.Маркаровою і попросив уряд призначити йому п'ять нових заступників — Яну Бугримову, Юрія Буцу, Світлану Воробей, Є. Капінус і С.Марченко.

Я.Бугрімова і С.Марченко працювали під керівництвом О.Данилюка в Координаційному центрі (КЦ) по впровадженню економічних реформ при президенті України, спеціалізуючись відповідно на темах енергетики, енергоефективності та ЖКГ та житлової політики і державних фінансів і співпраці з МФО.

Ю.Буца є членом Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, Воробей працювала в Мінфіні начальником управління організації та аналізу інформації, начальником відділу місцевих податків, зборів та інших питань оподаткування, заступником директора департаменту адміністрування платежів.

Інтерфакс-Україна