друкувати


Українських виробників запрошують на Халяльну виставку у Стамбулі

24 жовтня 2018, 07:32

У Стамбулі з 29 листопада по 2 грудня 2018 року відбудеться найбільша Халяльна торговельна виставка товарів і послуг «European Halal Expo». Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо, на переробних філіях ДПЗКУ впровадили систему НАССР.

«З 29 листопада по 2 грудня 2018 року в Стамбулі відбудеться найбільша Халяльна торговельна виставка товарів і послуг «European Halal Expo». На виставку запрошуються роздрібні продавці та покупці нових продуктів та послуг, а також виробники та покупці, які шукають нові ринки та нові можливості для взаємодії та співпраці», - йдеться у повідомленні Мінагро.

Зазначається, що організацію Халяльної акредитації виконує відповідний підрозділ Міністерства торгівлі Турецької республіки.

European Halal Expo - це B2B платформа, яка зосереджена на промисловості Халяль, при цьому особлива увага приділяється виробництву продуктів харчування. Виставка відбудеться під керівництвом Президента Туреччини у співпраці з Ісламським Центром Розвитку Торгівлі (ICDT) та Інститутом стандартів та метрології для ісламських країн (SMIIC).

Халяль -  в ісламському праві дозволені речі і дії. Зокрема, коли йдеться про продукти харчування - такі продукти, що не порушують мусульманські харчові заборони.