друкувати


Віталій Скоцик звинувачує першого заступника Мін’юсту у політичній корупції

22 жовтня 2018, 10:37

Позбавлений повноважень лідер Аграрної партії України (АПУ) звинуватив першого заступника Мін’юсту в незаконній зміні реєстраційних даних політичної сили. Про це Віталій Скоцик заявив під час виступу перед своїми прибічниками 21 жовтня поточного року у Києві.

Нагадаємо, що раніше Мін’юст вніс ясність у кадровому розколі членів АПУ – новим головою політсили у реєстрі відомства став Юрій Крутько замість Віталія Скоцика. Більше про хронологію конфлікту у АПУ читайте у матеріалі «Бунт в Аграрній партії».

У свою чергу, Віталій Скоцик не погоджується з процедурним рішенням Міністерства юстиції України і звинувачує його представників у незаконному пособництві своїм опонентам:

Ми прийшли до найвищого рівня цинізму, який може бути присутній в політиці нашої держави. Найвище виконнання політичної корупції з підробними документами, без проведення з’їзду 12 вересня, якого просто не було… Одним розчерком пера. Перший заступник міністра усною вказівкою дає команду повністю змінити в реєстрі керівництво Аграрної партії: голову партії, центральну ревізійну комісію, політичну раду, президію. Ви можете уявити, щоб таке відбулося в іншій цивілізованій країні? Ні. Країна повністю корумпована, з’їдена рейдерством і корупцією з низу до верху», – заявив під час свого виступу на з’їзді Віталій Скоцик.

Варто зауважити, що на сьогодні посаду першого заступника міністра юстиції України обіймає Олена Сукманова. За словами позбавленого посади лідера АПУ, для того щоб розібратися в ситуації, до справи будуть залучені представники правоохоронних органів.

Минулої п’ятниці ми побачили те, що відбулося напередодні, в четвер, коли за годину до завершення робочого дня змінилися керівні органи партії. Ми подали заяви до Генеральної прокуратури, НАБУ та всих інших правоохоронних органів нашої держави», – заявив Віталій Скоцик.