друкувати


Україна розвиватиме порти Придунав’я

22 жовтня 2018, 10:28

Україна практично не використовує потенціал та інфраструктуру портів Придунав'я, але планує його розвивати. Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк під час відвідування портів Ізмаїла, Рені та Українського Дунайського пароплавства, повідомляє прес-служба міністерства.

Нагадаємо, що у період з 6 по 12 жовтня цього року в морпортах України на експорт було відвантажено 205 тис. т основних зернових, що на 80% поступається показнику попереднього аналогічного періоду. 

За його словами, коридор Рейн–Дунай є частиною транс’європейського транспортного шляху, який проходить через Майн і Дунай.

"Тому для нас надважливо залучати світових інвесторів в порти Ізмаїла та Рені, які гарантовано приведуть новий вантажопотік. У нас є багато пропозицій від інвесторів, які зацікавлені в портовій інфраструктурі, стивідорних компаніях, приватизації та концесії. Міністерство інфраструктури проводить активну політику щодо спрощення логістики для транзитних вантажних перевезень, і розвиток транспортного коридору Рейн–Дунай відкриє великі перспективи широкомасштабного міжнародного співробітництва з розвитку мультимодальних их перевезень між Європою і Азією, закріплюючи за Україною статус країни-транзитера", – зазначив Юрій Лавренюк.