друкувати


Успішне ведення сільського господарства — це сімейні ферми — Терещенко

3 травня 2016, 08:26

Успішний сільськогосподарський бізнес — це сімейні ферми, які працюють не лише для прибутку, а й на багато поколінь уперед. Про це у ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com розповів мер м. Глухів Мішель Терещенко.

Він повідомив, що Україна має сфокусуватись на підтримці малих фермерських господарств.

"Необхідно розвивати сімейний аграрний бізнес і не тільки на сезон, а й на багато років наперед. Це ферми, які могли б працювати не лише влітку, а й займатися садівництвом, овочівництвом, тваринництвом та виготовляти продукти переробки", — зазначив нащадок відомих українських цукровиробників.

Терещенко підкреслив, що виходом із цього можуть стати об'єднання фермерів у кооперативи. Разом їм легше буде купити обладнання, збувати продукцію та навіть відправляти її на експорт й отримувати додатковий прибуток.

"Але питання в тому, як зробити, щоб нові покоління фермерів продовжували займатися сільським господарством й лишалися жити в селах? Треба вирішити, як фінансувати села, організувати робочий процес. Аграрна реформа — це не лише приватизація державних земель, а й організація роботи та її реалізація", — сказав Терещенко.