друкувати


Крюківський вагонзавод має намір виготовляти електровози разом із французькою компанією

21 жовтня 2018, 07:31

Крюківський вагонзавод (Кременчук, КВБЗ) хоче виготовляти електровози разом із французькою компанією Alstom. Про це йдеться на корпоративному сайті КВБЗ.

Нагадаємо, що на Крюківському вагонобудівному заводі завершують складання 8-ми американських тепловозів. 

«Ми готові і маємо всі шанси взяти участь у проекті закупівлі та локалізації в Україні електровозів..Ми неодноразово порушували питання створення вітчизняного електровоза на рівні міністерств і уряду України, починаючи з 2012 року. Але час було втрачено, тож практично нічого не залишається робити, як шукати готове технічне рішення для України в союзі з великим світовим виробником локомотивів колії 1520 мм. Із тим, щоб почати закуповувати електровози вже в 2019 році з організацією крупної локалізації їх виробництва на території України, починаючи з 2020 року. КВБЗ вже має досвід виробництва пасажирських електровозів у складі швидкісних електропоїздів «Тарпан». Їхні головні вагони фактично є двосистемними пасажирськими електровозами. Участь підприємства у проекті складання тепловозів з американською компанією GE Transportation дає додатковий досвід в області виробництва тяги», – зазначив гендиректор вагнзаводу Володимир Приходько.

За його словами, КВБЗ вже має партнерські зв’язки з Alstom, адже у 2001 році КВБЗ купив ліцензію на французький візок, прототип якого використовується для виробництва пасажирських вагонів.

Тобто сімейство візків КВБЗ для вагонів метро і електропоїздів, дизель-поїздів, візки з пневмоподвішуванням веде свій родовід від французького прототипу компанії Alstom.

У вересні під час міжнародної виставки залізничного рухомого складу InnoTrans 2018, яка була в Берліні, керівництво «Укрзалізниці» підписало меморандуми про співпрацю зі світовими компаніями Alstom (Франція) та CRRC (Китай).