друкувати


Агросектор названо одним із трьох найперспективніших секторів економіки

19 жовтня 2018, 18:00

Іноземним інвесторам є сенс вкладатися у найбільш прибуткові сектори української економіки, оскільки це може принести їм високий та гарантований прибуток. Про це заявив відомий інвестор, екс-глава Адміністрації Президента України, віце-президент Всесвітнього єврейського конгресу Борис Ложкін під час виступу на Київському міжнародному економічному форумі, повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що світовий ринок AgTech-технологій зростає з року в рік, і ця тенденція тільки посилюватиметься

Якщо ми говоримо про Україну, то, безумовно, це у першу чергу експортні сектори. Це сільське господарство – тут можливостей безліч: від оренди землі та вирощування чогось, в залежності від території, і закінчуючи виробництвом високотехнологічних продуктів для підвищення ефективності сільськогосподарських виробників. Друге – це газовидобування. Сектор специфічний в Україні, але за нинішніх умов дуже прибутковий. Третій – це альтернативна енергетика. З урахуванням найвищого у Європі "зеленого тарифу" інвестиції у сонце, у вітер, абсолютно безпрограшні. У цій сфері прибутковість складає 18-21%, заявив він.

Крім того, на його думку, іноземний капітал варто вкладати в ІТ-сферу.

Втім, це не повний список секторів, в які варто вкладатися. Я вважаю, що і внутрішній ринок у найрізноматніших секторах дуже цікавий, адже є 40 мільйонів людей, які це споживають", – додав Ложкін.