друкувати


Новий голова Аграрної партії провів у Києві з’їзд і змінив керівництво партії (президію, політраду) – деталі оновлюються

19 жовтня 2018, 13:06

У Києві відбувся 15-й з’їзд Аграрної партії України (АПУ) на НСК «Олімпійський». Про це повідомляє кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, що вчора Мін’юст вніс ясність у кадровому розколі членів АПУ – новим головою політсили у реєстрі відомства змінили – ним став Юрій Крутько замість Віталія Скоцика. Більше про хронологію конфлікту у АПУ читайте у матеріалі «Бунт в Аграрній партії».

На з’їзді були присутні 28 делегатів – по два делегати від кожної регіональної організації партії та 38 делегатів за посадою, тобто загалом 66.

На початку зібрання озвучили наступну статистику: на даний день зареєстровано 27 регіональних парторганізацій, які попередньо повідомили про проведення цього зібрання.

З них 14 регіональних провели конференції з висування кандидатів на цей з’їзд. Протоколи про делегатів надали наступні парторганізації: Вінницька (12 жовтня), Волинська (відповідно – 18 жовтня), Житомирська (17), Запорізька (16), Київська (18), Київська регіональна парторганізація (16), Кіровоградська (16), Сумська (16), Тернопільська (17), Харківська (18), Хмельницька (12), Черкаська (17), Чернівецька (18), Чернігівська (15).

У своєму виступі Юрій Крутько озвучив першочергові завдання, які виконуватимуться до чергового з’їзду АПУ у грудні 2018 року.

Перше – формування політради і президії. Друге – організація роботи центрального апарату партії. Третє – організувати роботу над внесенням змін до статуту партії, щоб більше ніхто не міг узурпувати партію… Ці зміни у грудні маємо затвердити. Є ще один момент: 23 грудня 2018 року відбудуться перші місцеві вибори у 125 ОТГ… За попередніми підрахунками участь у них візьмуть понад 700 осіб", – пояснив він.

З’їзд також призначив два нових заступників голови АПУ: голову Житомирської обласної парторганізації АПУ Володимира Федоренкао та генерала Володимира Євдокимова.
Також учасники зібрання припинили повноваження попереднього складу політради, контрольно-ревізійної комісії та обрали нову політраду в кількості 108 осіб.