друкувати


30 ОТГ навчатимуться планувати регіональний розвиток

19 жовтня 2018, 09:25

30 об'єднаних територіальних громад (ОТГ) стануть учасниками програми «Інтегроване просторове планування для об'єднаних територіальних громад»: програма передбачає навчання представників місцевої влади сучаним підходам у плануванні міського та регіонального розвитку. Про це повідомляє портал «Децентралізація».

Нагадаємо, що наукова спільнота пропонує зміни до законодавства щодо ОТГ.

«З 12  жовтня CANactions School for Urban Studies отримала 101 заявку від об'єднаних територіальних громад із 19 областей України. До участі у програмі відібрано 30 об'єднаних територіальних громад», – йдеться у повідомленні.

Загалом для участі в програмі було відібрано 10 міських об'єднаних територіальних громад з Київської, Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Запрорізької, Львівської, Сумської, Хмельницької, Черкаської та Чернівецької областей. А також 9 селищних та 11 сільських об'єднаних тергромад.

Метою програми є підвищення компетентності представників органів місцевого самоврядування, громадських об'єднань та місцевого бізнесу у плануванні просторового розвитку ОТГ. Учасників ознайомлять з сучасними підходами та інструментами планування міського і регіонального розвитку. Також планується професійна підготовка фахівців у сфері просторового планування із застосування інструментів стратегічного дизайну та інтегрованого підходу до планування територій у реальних умовах ОТГ в Україні.