друкувати


Україна повинна прискорити реалізацію угоди про ЗВТ із Євросоюзом, – Мінгареллі

18 жовтня 2018, 17:30

Україні потрібно прискорення реалізації Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС. Про це заявив голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі на Київському міжнародному економічному форумі (КМЕФ), повідомляє «Укрінформ».

Нагадаємо, що на сьогодні Україна має Угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) із 45 країнами, завершила переговори про ЗВТ з Ізраїлем та веде із Туреччиною та Сербією.

«Щодо України, то у нас є дуже всеосяжна та глибока Угода про зону вільної торгівлі. І ми повинні прискорити реалізацію та імплементацію цієї угоди, яка, сподіваємося, виведе українську економіку, інтегрує її все ближче до відкритого ринку Європейського Союзу», – сказав Мінгареллі.

Водночас він визнав, що система міжнародної торгівлі не є досконалою, вона має прогалини та дисбаланси, над якими варто працювати.

Але протекціонізм – це не відповідь. Ми думаємо, що відповідь – це модернізація всесвітньої торгової організації через переговори та посилення системи міжнародної торгівлі, яка базується на загальноприйнятих правилах", – сказав голова представництва Європейського Союзу в Україні.

КМЕФ зібрав разом представників малого, середнього та великого бізнесу, економістів зі світовим ім'ям, топ-менеджерів провідних міжнародних компаній та інвестиційних фондів, державних діячів.

Участь у ньому беруть численні делегації іноземних бізнесменів, фінансистів та інвесторів, які обговорюють перспективи співпраці з вітчизняними підприємствами.

Ключовою темою заходу стало майбутнє країн у світі хай-тек – в умовах, коли проривні технології та швидкі трансформації відразу у багатьох секторах міняють правила тону навіть на стабільних ринках.