друкувати


Винний завод «Нива» оштрафували за імітацію марки Martini

18 жовтня 2018, 09:28

Антимонопольний комітет оштрафував винний завод «Нива» на 796 тисяч гривень за порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Нагадаємо, що винний потенціал Криму може замінити Херсонщина.

Уточнюється, що підприємство використовувало для вермуту Fratelli Bianko упаковку, схожу на упаковку вермуту Martini Bianсo, який виробляє Martini&Rossi (Італія).

«Оштрафовано НВП «НИВА» ТОВ на 795 574 грн за вчинення порушення, передбаченого статтею 4 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» у вигляді використання оформлення пакування (пляшки та етикетки) вермуту «FRATELLI BIANKO», яке є схожим з оформленням пакуванням (пляшки та етикетки) вермуту MARTINI BIANCO», – заявили в АМКУ.

Крім того, «Нива» оштрафована ще на 794,72 тис грн за поширення інформації, що вводить в оману (ст. 15-1 закону «Про захист від недобросовісної конкуренції»).

Згідно з даними Держреєстру юросіб і фізосіб-підприємців, основним видом діяльності підприємства є виробництво виноградних вин. Директором і кінцевим бенефіціаром вказана Світлана Саламаха.

Таїровський винзавод «Нива» з 1991 року випускає продукцію під популярними торговими марками «Таїрово», «Одеський степ», «Грантвін» і Salute, а також експортує її за кордон.

Торговий ряд пропонує асортимент з 200 видів, які включають ігристі, газовані й тихі вина, шампанське, вермути та сидр.