друкувати


Систему перевірок бізнесу реформують до кінця 2018 року, – Гройсман

18 жовтня 2018, 07:30

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розраховує на повноцінне введення ризикоорієнтованої системи перевірок бізнесу в країні до кінця 2018 року. Про це він заявив на інспекційному форумі «Перевірок.net». Про це повідомляє портал hubs.ua.

Нагадаємо, що у Державній фіскальній службі України (ДФС) розпочалося доопрацювання програмного забезпечення, яке використовується митницями під час митного оформлення товарів.

«Ми повинні завершити цю реформу до кінця року», – повідомив Гройсман.

У зв'язку з цим прем'єр закликав всі перевіряючі органи до кінця 2018 року активізувати свою роботу і затвердити критерії ризиків у своїх сферах, щоб підключитися до роботи на єдиному порталі перевірок.

Повідомляється, що на форумі представлено онлайн-сервіс «Кабінет з управління ризиками», що дасть можливість підприємцям більш ефективно планувати свою діяльність завдяки можливості онлайн-взаємодії з інспекціями.

На даний момент в роботі інтегрованого порталу беруть участь 26 із 33 інспекційних органів. Станом на жовтень у системі зареєстровано близько 250 тис. планів і 48 тис. результатів перевірок.

У свою чергу, глава представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі зазначив, що важливо знайти баланс між дерегуляцією і зменшенням тиску на бізнес, зберігши належний рівень контролю над якістю. На його думку, ефективності та прозора система перевірок є базовою складовою сприятливого бізнес-клімату.