друкувати


Тільки 4,5% аграріїв зареєстровані як фермери-платники податків

16 жовтня 2018, 13:33

Україні 40% сільгосппродуктів виробляють приватні домогосподарств, яких налічується 689 тис., причому тільки 4,5% з них готові зареєструватися як фермери-платники податків. Про це, з посиланням на заступника міністра аграрної політики та продовольства України Олену Ковальову, повідомляє  АПК-Інформ.

Нагадаємо, що агродотації найбільш вигідні малим с/г підприємствам.

Повідомляється, що третина селян, які мають домашні ферми, не проти зареєструватися у фіскальних органах як юридичні особи, 53% — як фізичні (ФОП).

Щоправда, в разі ФОП, селянам буде набагато важче отримати державну підтримку, адже дотації нараховуються на гектар землі, вартість або одиницю й обсяг виробленого товару, а для цього необхідна повна звітність.Так чи інакше всі суб’єкти підприємництва можуть претендувати на держпідтримку, дотації повинні надаватися незалежно від обсягів доходів або виручки", – цитує видання Олену Ковальову.

Наприклад, ЄС нараховує допомогу своїм фермерам, виходячи із соціальних і екологічних, а не економічних аспектів розвитку села, поступово відмовляючись від принципу виділення грошей «на гектар».

.