друкувати


В Криму – на грані виживання племінний завод

15 жовтня 2018, 17:13

Тварини навчально-дослідного племінного птахівничого заводу в селі Фрунзе (Сакський район) опинилися на межі виживання. Про це повідомляє видання РІА «Новий День».

Нагадаємо, що Росія знищує кримські виноградники Судацької долини.

Повідомляється, що основним видом діяльності підприємства є виробництво племінної продукції птахівництва і тваринництва.

Також – що у підприємства закінчилися кошти на покупку кормів. Через це впав показник по надою молока у корів, кури стали нести менше яєць. За свідченням місцевих жителів, відсутність корму призвело до того, що племінні телята народжуються мертвими або дуже слабкими.

Підхід інвестора взагалі по-людськи не сприймається. Я не розумію, чому два місяці тому припинилося фінансування нашого підприємства, - обурюється в ефірі телеканалу «Крим 24» голова Фрунзенської сільської ради Олександр Маковоз, додавши, що представники інвестора підприємства в першу чергу повинні дати пояснення місцевим жителям, які працюють на заводі.

Маковоз пообіцяв, що звільнення працівників не буде, і зазначив, що ситуацію з заводом взяли на контроль в міністерстві сільського господарства республіки.

Підприємство виявилося в такій непростій ситуації в зв'язку з тим, що, по-перше, воно останнім часом стало збитковим - в зв'язку з тим, що втратило свого безпосереднього клієнта, племінні підприємства, які набували курчат. Покупців - підприємства на материковій частині Росії не змогли знайти, і, для того щоб якось існувати, змушені були перейти на виробництво харчового яйця. На жаль, дане переформатування не привело до ефективної діяльності. На сьогоднішній день підприємство має великі збитки. Тому на базі цього підприємства було погоджено інвестиційну угоду. По ньому інвестор повинен був продовжувати розвиток як молочного (тваринництва), так і птахівництва, - заявила в ефірі телеканалу заступник міністра Аліме Заредінова.

За її словами, реалізація інвестиційної угоди знаходиться в початковій стадії, процес передачі майна по ньому триває.

У той же час не повідомляється хто є інвестором заводу.