друкувати


Кому продав бізнес Мішель Терещенко

15 жовтня 2018, 15:10

Колишній мер міста Глухова Мішель Терещенко продав бельгійській компанії свій агробізнес з вирощування льону та ненаркотичних конопель. Про це він розповів в інтерв’ю виданню  iAgro.

Нагадаємо, що на думку Терещенка, успішний сільськогосподарський бізнес — це сімейні ферми, які працюють не лише для прибутку, а й на багато поколінь уперед.  

 

 

Це вже - не мій бізнес. Коли я починав працювати як Глухівський міський голова, то бачив, що єдиний шанс для міста отримати інвестиції – стати кластером вирощування льону та конопель, тому що в Глухові давно працює інститут цих культур. Він існував з 1932-го, тобто понад 80 років. Там уперше в світі отримали ненаркотичні коноплі як результат селекції. І я вважаю, що це фішка міста, – сказав він. – Три тижні тому я продав свій бізнес бельгійській компанії. Тобто він вже не мій.

При цьому Терещенко розповів, що інвестував близько $720 тис. тільки в агротехніку для вирощування льону.

Після цього ще потрібно було вкласти в завод. Я купував дуже старий завод, побудований у 1926 році. Він давно не працював, тому коштував дуже дешево, але ми придбали для нього бельгійське обладнання. Тож загалом витратили 1,5 млн євро. Це мізер для льонозаводу, – сказав він.

На думку Мішеля Терещенко, бізнес і політику неможливо поєднати.