друкувати


Україна стала ефективніше використовувати кошти Світового банку

15 жовтня 2018, 12:26

Протягом останнього року Україна почала краще використовувати кошти за проектами Світового банку. Про це заявила директорка Світового Банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, передає сайт «Економічна правда».

Нагадаємо, що Світовий банк прогнозує зростання цін на с/г землю у діапазоні $1-3,5 тис.
Вона сказала, що темпи – не ідеальні, але кращі, ніж раніше.

Також експерт зазначила, що реалізація інвестиційних проектів в Україні йде складно. Як пояснила директорка Світового банку, дії уряду призводять до того, що кілька мільярдів доларів СБ, Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку «просто лежать у шухляді».

Кахконен зазначила, це означає, що комунальні підприємства не модернізовані, дороги не збудовані і не відремонтовані. Не побудовані лікарні і не відремонтовані системи водопостачання та водовідведення.

Мені сумно від цього, - прокоментувала Кахконен.

Вона додала, що якби уряд зробив рішучі кроки для реалізації проектів, які фінансуються ЄБРР, СБ і ЄІБ, народу України жилось би краще і економічна ситуація була б кращою.

Директорка СБ висловила сподівання, що із наближенням виборів ці проекти почнуть реалізовуватися швидше.

Як правило, це стандартна ситуація в інших країнах: органи влади хочуть показати, що дороги лагодяться, а школи будуються, - пояснила вона.