друкувати


Уряд запропонує доступні кредити малому та середньому бізнесу

12 жовтня 2018, 10:00

Уряд найближчим часом запропонує малому та середньому бізнесу систему доступних кредитів. Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на регіональній конференції «Євроінтеграція: сила можливостей», яка відбулася у Тернополі, повідомляє Укрінформ.

Нагадаємо, Омелян анонсував два морські й залізничні проекти, «які змінять Україну».

«Зараз ведемо на фінальній стадії перемовини з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄББР), який через державні та деякі приватні банки надаватиме довготривалі доступні кредити, не прив'язані до курсу валют. Це буде дуже привабливо для малого та середнього бізнесу, такий доступ до дешевого кредитування, який держава сама поки що не може запропонувати. Тому ми шукаємо зовнішні ресурси, щоб зробити це», — сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона також назвала ще один зовнішній проект із допомоги малому та середньому бізнесу від ЄС. Суть його у тому, що буде створено 15 центрів у різних областях, які надаватимуть консультативну допомогу щодо створення бізнес-планів, налагодження бізнесу згідно з європейськими стандартами.