друкувати


Екс-підлеглих Мартинюка звинувачують у відбиранні фермерських земель

11 жовтня 2018, 11:55

Неодноразово Держдгеокадастр Полтавської області відбирав землі після смерті голови господарства. Про це повідомили фермери під час зустрічі аграріїв з владою області, передає Kurkul.com з посиланням на panoram.com.ua.

Нагадаємо, губернатор Полтавщини звинуватив фермерів у захопленні земель.

«У червні цього року помер фермер з Великобагачанського району Василь Мандаліна. О, скільки з'явилося бажаючих забрати тільки землю, а й урожай! Тому онукові, члену фермерського господарства, довелося через суд накласти арешт на землю, щоб хоч зібрати посіяне дідом», — йдеться в повідомленні.

І це не єдиний випадок в області. Фермер Дмитро Гриб з Диканського району розповів, що йому довелося витрати кілька років на судову тяганину, щоб увійти в спадщину після смерті батька.

Голови районних фермерський асоціацій розповіли також про проблеми з підготовкою договорів оренди земельних паїв, труднощі з оформленням землі. Земля в постійному користуванні — також значна проблема для тих, хто її має.

Той меморандум, що обласна Асоціація фермерів і Держгеокадастр підписали навесні, не виконується останнім. Хто клявся прилюдно, що нее підпише жодного наказу про припинення права постійного користування? (мається на увазі начальник Держгеодастру області Вадиму Чувпило – ред.)», — обурився голова асоціації фермерів «Відродження Полтавщини» Василь Бурлака.