друкувати


Арешт майна Фірташа може вплинути на ситуацію на ринку добрив

10 жовтня 2018, 14:35

Генеральна прокуратура може арештувати майно Дмитра Фірташа, зокрема його хімічні заводи. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає AgroPolit.com.

Нагадаємо, у парламенті запропонували здешевити газ для хімічних добрив для виробництва певного обсягу добрив. Також раніше повідомлялося, що останні три роки українські аграрії недостатньо використовують мінеральні добрива через відсутність домовленості між аграрною та хімічною галузями України.

Луценко зазначив, що прокуратура неодноразово намагалася перешкодити поставкам української сировини на підприємства Фірташа в Криму, проте реалізувати це на практиці заважають суди, рішеннями яких систематично знімаються арешти з родовищ.

У пана Фірташа в найближчі місяці будуть добрі для нас повідомлення з органів прокуратури. Це стосуватиметься й облгазів, і хімзаводів, і підприємств на тимчасово окупованій території", — зазначив Юрій Луценко.

Слід зазначити, що такі арешти можуть вплинути на ціну добрив, оскільки більшість із них перебуває у приватній власності.