«Батьківщина» створює антирейдерські штаби
«Батьківщина» створює антирейдерські штаби

«Батьківщина» разом із селянами боротиметься з незаконним захопленням землі і для цього створює антирейдерські штаби. Про це повідомила лідер партії Юлія Тимошенко.

Як розповіла Тимошенко, до всеукраїнських антирейдерських штабів мають увійти депутати від «Батьківщини» усіх рівнів, представники фермерських господарств у кожному регіоні, постраждалі від земельного рейдерства, а також представники Асоціації фермерів, Асоціації сільських та селищних голів, інших селянських спілок.

«Ми оголошуємо систему самооборони та опору державній машині рейдерства, яка сьогодні працює без збоїв і системно нищить українське селянство», – наголосила вона.

За словами Тимошенко, завданням системи антирейдерських штабів є боротьба з цим явищем, доведення до громадськості інформації щодо масового захоплень землі та врожаю селян, а також оголошення інформації про осіб, причетних до таких злочинів.

Кожен рейдерський напад на аграрне підприємство супроводжуватиметься публічним оголошенням прізвищ представників Міністерства юстиції, нотаріальних контор, суддів, прокуратури, поліції, «президентських адміністраторів» на місцях, які стоять за захопленням сільськогосподарських земель», – зауважила політик.

«Батьківщина» планує відкрити «гарячі телефонні лінії» для постраждалих від рейдерства, номери яких будуть повідомлені додатково та допоможе аграріям усієї країни провести референдум проти продажу землі сільськогосподарського призначення.

Ми не дамо ні Президенту, ні прем‘єру, ні їхнім кишеньковим структурам, ні їхнім продажним судам забрати землю в селян!», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Сьогодні ж лідер «Батьківщини» озвучила вимоги аграріїв до Президента України, прем’єр-міністра та парламенту, які було сформульовано учора, 27 вересня за підсумком «Форуму аграріїв Кіровоградщини».

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

31 жовтня 2016
«Батьківщина» висуває кандидатів на вибори об'єднаних громад
«Батьківщина» висуває своїх кандидатів на вибори в об'єднаних територіальних громадах.  Про це під час Всеукраїнського селянського...
29 жовтня 2016
Як «Батьківщина» Всеукраїнське селянське віче зібрала
29 жовтня більше 7 тисяч аграріїв із усієї країни зібралися у столиці для того, щоб обговорити наріжні питання українського села. Висловити...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...