Аграрії запропонували відправити Тараса Кутового у відставку
Аграрії запропонували відправити Тараса Кутового у відставку

Під час засідання аграрного комітету у м. Батурин Чернігівської області аграрії запропонували відправити  у відставку аграрного міністра Тараса Кутового. Про це повідомляє кореспондент AgroPolit.com.

Все почалося з обговорення деталей земельної реформи, яку готує уряд для розгляду в парламенті.

«Коли ми говоримо, що ми найкращі і ефективні господарі на землі, то це брехня, колеги, брехня! У Данії з приватною власністю 2, 6 млн га землі. Данія на своїх 2,6 млн га землі заробляє у виробництві 24 млрд євро! А ми, українці, обробляючи більше 30-ти, заробляємо 14 млрд доларів! Тому, з токи зору ефективності роботи сільського господарства сидимо тихенько і мовчимо, бо найбільшнизькоефективні у світі у сільському господарстві. Це правда», – звернувся Тарас Кутовий у відповідь на зауваження аграріїв із зали про те, що не можна запускати ринок землі.

Відповідь не забарилася.

«Завдяки кому?», – хтось голосно волав із зали в бік сцени, де сиділи депутати і міністр.

«Це правда!», – наполягав на своєму Кутовий.

Завдяки Вам як міністру. Пане міністру, Вам потрібно написати заяву і йти з цієї держави, не з поста міністра, а – з держави. Весь світ знає, що ми продаємо зерно, продаємо продукти харчування, годуємо пів-Європи і весь світ, а Ви говорите, що «Ви не ефективні!». Це Ви не ефективні, – випалив екс-депутат Ярослав Бардин. – Ми виробляєм продукцію, а Ви гегемонією займаєтеся. Я колишній народний депутат. І якби голова агарного комітету, а сьогодні міністр, таке сказав, то я б сказав «Віддай диплом, вибачься перед державою, яка навчила Вас поганому – і йди з міністерства сільського господарства». Так не можна говорити! Тут всі трудяги».

Міністр спробував виправдатися:

Я міністр 4 місяці, а Ви як народний депутат сиділи, гробили цю державу. Ви тепер там сидите і викрикуєте, як це треба робить… Шановні колеги, ніхто не буде заглядати Вам в рот. Ви хочете чути те, що хочете, а потрібно говорити правду… Ви експортуєте зерно, а не зерно потрібно, а – м'ясо, молоко, продукцію».

Втім зал знову загудів і дискусія продовжилася.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...