Держрезерв підключився до електронної системи обліку зерна
Держрезерв підключився до електронної системи обліку зерна

Державне агентство резерву України завершило установку нового програмного комплексу 1С управління підприємством на елеваторах аграрного сектора і підключило їх до системи електронного обліку зерна. Про це повідомляється на сайті Держрезерву.

Згідно з повідомленням, впровадження системи проводилося з лютого по липень 2016 р за власні гроші підприємств - без залучення державних коштів на повну уніфікацію обліку.

«Пілотний етап тестування системи завершено. Керівники підприємств відповідально поставилися до ініціативи Держрезерву, встановили і налагодили роботу системи в стислі терміни. Зараз вже 100% агропідприємств підключені до системи обліку. На практиці це дозволяє менеджеру центрального офісу в Києві бачити рух зерна і фінансових коштів на підприємствах, що знаходяться за сотні кілометрів по всій Україні», - розповів голова Держрезерву Вадим Мосійчук.

За його словами, встановлене нове програмне забезпечення дозволяє контролювати в онлайн режимі наявність і якість збереження матеріальних цінностей Держрезерву.

«Раніше щоб перевірити фактичну наявність зерна, фахівець Держрезерву повинен був їхати у відрядження. Тепер ми бачимо і де зберігається зерно, і його кількість. При таких умовах, послатися на те, що зерно з'їли якісь міфічні миші, відповідальним особам буде набагато складніше», - підкреслив він.

Крім контролюючої функції, установка електронної системи сприятиме відновленню довіри селян до державних елеваторах. Тепер жодна машина з зерном не може заїхати до елеватору або виїхати без наявності у водія договору. При цьому вносити сторонні зміни в систему просто неможливо.

«При таких умовах з часом зросте впевненість фермерів в належному зберіганні зерна. Дуже важливо, що вдалося впровадити систему до початку маркетингового року. По суті, на цьому шляху ми першопрохідці серед державних елеваторів», - додав голова Держрезерву.

Відзначається, що одночасно із запуском електронної системи обліку, аграрні підприємства готуються до консолідації в єдине державне підприємство «Агрорезерв». Таке рішення було прийнято ще в минулому році, в рамках реформування всієї системи Держрезерву України.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...