В КПІ започаткували створення «аграрної» долини — Гордійчук
В КПІ започаткували створення «аграрної» долини — Гордійчук

Освіта і бізнес спільно працюватимуть над збільшенням наукового потенціалу українського агробізнесу. Це стало можливим завдяки підписанню договору про партнерство холдингу Human Transparency Innovations (HTI) з Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут» (НТУУ «КПІ») та науковим парком «Київська політехніка». Ініціатором підписання угоди виступила фундація «Аграрна наддержава» у рамках програми підтримки вітчизняних інновацій та науки. Про це повідомляє кореспондент AgroPolit.com з події.

ФОТОЗВІТ З ПОДІЇ ДИВІТЬСЯ ТУТ

Угода відкриває можливості для співпраці між НТУУ «КПІ» та холдингом НТІ над вирішенням питань у найбільш високотехнологічних сферах аграрного бізнесу, зокрема: високоточне позиціонування для сільськогосподарського виробництва; моніторинг стану полів в реальному часі, автоматичне розрізнення культурних рослин та бур’янів; біоінженерія в сільському господарстві; робототехніка в сільському господарстві; ультразвукові технології в аграрній сфері; оцінка якості продуктів сільськогосподарського виробництва.

Про очікування від такої співпраці розповів засновник фундації «Аграрна наддержава» Андрій Гордійчук: «Якщо використовувати кожен квадратний метр землі так ефективно, як це робиться в розвинутих країнах, то український ВВП був би в десятки разів вищим. Реалізувати такі можливості зможемо лише через розвиток інноваційних технологій в аграрному секторі». За його словами, наразі поняття «аграрна держава» сприймається як країна третього світу. Аби зруйнувати цей міф, пояснив Гордійчук, і з’явилася Фундація, яка підтримує впровадження інновацій в АПК.

Ми маємо замінити цей стереотип на інноваційну модель розвитку українського АПК, яка забезпечуватиме продовольчу безпеку в країні та світі в цілому. Це не великі пафосні слова, а реальність. Фактично — це початок створення в Україні «аграрної» долини, аналогу кремнієвої долини в США», — підкреслив Андрій Гордійчук.

Засновник фундації «Аграрна наддержава» нагадав, що українці мають солідний науковий багаж аграрних знань, на якому зростав агросектор Аргентини, Канади. Його цих країнах впроваджували вихідці з України.

«Співпраця НТУУ «КПІ» з групою компаній НТІ дає можливість поєднати науковий потенціал найбільшого технічного вузу України та бізнес-можливості одного з лідерів аграрного ринку на шляху до створення аграрного сектору України нової якості», — заявив ректор НТУУ «КПІ» Михайло Згуровський. Він наголосив, що основне завдання такої співпраці — розробка найновіших технічних рішень для розвитку потенціалу АПК.

Ми маємо не лише когось наздоганяти, але й з випередженням рухатися у найбільш потужному економічному секторі — агробізнесі. За умовами швидкого технічного переоснащення, АПК буде локомотив економіки, який підійматиме й інші сектори економіки», — пояснив ректор КПІ.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

10 жовтня 2016
Андрій Гордійчук: Мораторій на продаж земель на 1 рік – це «замилювання» очей аграріїв
Найближчим часом у парламенті мають розпочати розглядати бюджет на 2017  рік.  Тож  лишилося ще трохи часу,  щоб  побачити,...
21 червня 2016
Реформи агросектору повинні починатись із діалогу з бізнесом ― Гордійчук
Аграрний міністр  повинен був би починати реформу сектору із зустірчі з агробізнесом, щоб почути про його пробелми. Про це...
21 червня 2016
Андрій Гордійчук: Якщо Аграрна партія не структурується, то прогресивні сили виллються в нове політичне об’єднання
Аграрний Джобс… Це якщо коротко сказати про голову корпорації «Сварог Вест Груп», члена президії Аграрної партії...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...